Center Parcs bouwt zesde park in Frankrijk: Poligny (Jura)

Hier vind je alle informatie over nieuwe Parken en #AquaMundo's in aanbouw of die net klaar zijn.

Moderator: Moderator

Center Parcs bouwt zesde park in Frankrijk: Poligny (Jura)

Sponsor

Sponsor
 

Center Parcs bouwt zesde park in Frankrijk: Poligny (Jura)

Berichtdoor Remigidius » Do 19 Dec 2013, 18:58

Vandaag maakte P&V Center Parcs bekend dat ze begin volgend jaar (2014) beslissen op welke locatie het zesde park in Frankrijk komt. Er zijn twee opties:
- Rousset (Saône-et-Loire)
- Poligny (Jura).

Het park richt zich vooral op gasten uit Zwitserland en de streek rond Lyon.

Nieuw is met dit park dat het een 'mid-size'-park wordt. Een nieuw concept met slechts 400 cottages (waar de parken er nu gemiddeld 600 hebben).

Wordt vervolgd...

Bron: http://www.tracesecritesnews.fr
Remigidius
Golfslagbad
Golfslagbad
 
Berichten: 124
Geregistreerd: Vr 30 Sep 2011, 22:31

Re: Center Parcs bouwt zesde park in Frankrijk: in de Jura of de Saône-et-Loire

Berichtdoor Bverwaal » Vr 20 Dec 2013, 22:48

Leuk, ben heel erg benieuwd!
Gebruikers-avatar
Bverwaal
Vaste Aqua Mundo bezoeker
Vaste Aqua Mundo bezoeker
 
Berichten: 2732
Geregistreerd: Do 04 Mrt 2010, 20:53
Woonplaats: Gouda

Re: Center Parcs bouwt zesde park in Frankrijk: in de Jura of de Saône-et-Loire

Berichtdoor Cp Rogier » Zo 22 Dec 2013, 14:41

Dat is heel leuk nieuws, en ben er zeer zeker benieuwd naar.
Volg Aqua Mundo Forum ook op:
Afbeelding AfbeeldingAfbeelding
Gebruikers-avatar
Cp Rogier
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12611
Geregistreerd: Za 13 Jun 2009, 10:39
Woonplaats: Overijssel

Re: Center Parcs bouwt zesde park in Frankrijk: in de Jura of de Saône-et-Loire

Berichtdoor Bverwaal » Zo 14 Sep 2014, 19:09

Gebruikers-avatar
Bverwaal
Vaste Aqua Mundo bezoeker
Vaste Aqua Mundo bezoeker
 
Berichten: 2732
Geregistreerd: Do 04 Mrt 2010, 20:53
Woonplaats: Gouda

Re: Center Parcs bouwt zesde park in Frankrijk: Poligny (Jura)

Berichtdoor Debbaut » Do 23 Jul 2015, 14:08

Het is een hele lange tijd stil geweest, maar er komt steeds meer informatie terug.

Hier een via google vertaald artikel:

Het publieke debat over de ontwerp-Poligny Center Park werd verlengd tot september 2015. Voor de CGT Franche-Comté, "het is niet verwonderlijk gezien de vele kritiek reeds gemaakt."

De CGT heeft over het onderwerp gesproken, zijn er meer dan een jaar, het Comité voor Economische, Sociale en Milieu (Ceser) Franche Comté, 24 juni 2014, toen het adviesorgaan, waarin de CGT hoofdkwartier, heeft geraadpleegd om te adviseren over door de Regionale Raad beoogde financiering.

De Ceser een advies "gemengd" over het onderwerp, maar de CGT was 'veel kritischer "voor de gelegenheid, dat is de reden waarom de CGT delegatie onthield zich over dit advies," niet het heel kritisch vinden " .

De positie van de vakbond in deze verklaring, in vergelijking met de mogelijkheid van de oprichting van een Centrum Park in Poligny nog geldig is (behalve passage over de investeringen in VVL Lamoura, sinds die datum de Regionale Raad van de Franche-Comté en CGT verwelkomt het, besloten om te bieden aan de VVL te verwerven).

De CGT daarom blijven denken is "meer nodig, in onze regio, voor de lokale autoriteiten om te investeren in sociaal toerisme, familie, toegankelijk voor het grootste aantal, voor een sociaal en ecologisch verantwoord toerisme."

Het Franse Artikel
Natuur en plezier voor iedereen, daar gaat Center Parcs over.
Gebruikers-avatar
Debbaut
Wildwaterbaan
Wildwaterbaan
 
Berichten: 974
Geregistreerd: Vr 27 Feb 2015, 21:01
Woonplaats: Nederland

Center Parcs bouwt zesde park in Frankrijk: Poligny (Jura)

Berichtdoor Debbaut » Di 18 Aug 2015, 11:55

Ik heb een artikel dat geldt voor alle nieuwe projecten, maar ik drop het hier.
Het is met google translate vertaald uit het Frans.

Het project om een ​​Center Parcs soort vakantiecentrum dat plaats biedt aan tweeduizend mensen in de landelijke gemeente van Rousset in Saône-et-Loire te bouwen is onderdeel van het grotere project van Pierre & Vacances (P & V) om zijn plezier water gebieden op te vergroten het nationale grondgebied. In deze maand van augustus 2015 vier gevallen gelijktijdig gevorderd dat Center Parcs is onlangs geopend in het departement van Wenen.

De vragen over het project bij Rousset van algemene strekking en overtreffen de precieze vormgeving, in die plaats, die het zich onderscheidt van andere parken in Roybon, Poligny of Pindères en Beauziac overwogen. Het is eerder voor ons om de principes die ten grondslag liggen zoeken en definiëren van het concept zelf en de vorm die beslissing begeleidt in elk geval.

Collusie democratie

De nabijheid van de promotor met politieke personeel

Op 10 juli, voor een publiek van notabelen van de regio, de heer Raffarin voormalig eerste minister na verlies tegen zijn 'lieve Gerard Bremond, "verklaarde dat zijn deelname aan de inauguratie van de Center Parcs Bois Deer was" beste dag van [zijn] senator voor het leven. "

Een paar maanden eerder, was president Ségolène Royal regio, voordat ze werd minister van Ecologie, die haastte zich om de eerste steen van dit bedrijf Park multimiljonair voorzitter van Pierre & Vacances leggen.

Deze zelfde Gerard Bremond was gezien in oktober 2012 in de zalen van Bercy voor een ontmoeting met de minister van J. Cahuzac begroting, die op wonderbaarlijke wijze, een paar dagen later een last-minute wijziging toegevoegd aan de Finance Act 2013. Deze had het effect van de uit te breiden tot vier jaar van de tax shelter Censi-Bouvard apparaat waarvan huisje kopers profiteren in Center Parcs.

Dit niveau van nabijheid tussen de kop van de P & V en de high-level politici komt tot uiting in gebieden waar lokale politici verwelkomen P & V met de grootste vriendelijkheid. De eerste contacten en landt eerste onderzoek dat bevorderlijk is voor het bedrijf zijn stilletjes weg van de bevolking, bijna met vrienden (1). Het grote publiek laat wanneer de overeenkomsten op het punt om te worden afgerond en dat de communicatie activiteiten kunnen beginnen met het goede nieuws aan te kondigen.

Een debat zonder gevolgen

Het publieke debat over de projecten Rousset / Poligny was een primeur voor P & V en lokale verkozenen die gebonden zijn door de memoranda van overeenstemming. De regel van het spel was duidelijk: de ontwikkelaar zal conclusies die kunnen wensen te verkrijgen trekken, zonder beperking, ongeacht de inhoud van het verslag van het Comité van het debat. Het is dus die van een dressing (pseudo) democratische wiens enige belang is om te zeggen dat het heeft plaatsgevonden en dat de tegenstanders zich kunnen uiten ... met bijna zekerheid van het zijn ongehoord. We zijn ervan overtuigd dat P & V de voordelen plukken op het gebied van communicatie en beschikken over zijn luistervaardigheden!

Wissen van de vorige werk

Center Parcs wist alle! De ontwikkelingsmogelijkheden van de afdeling, gebouwd vóór de economische en culturele identiteit, met name die in de toeristische sector te doen gelden, die nu op de tweede plaats. Veegde de cultuur van dakloosheid dat de Departementale Bureau van Toerisme S & L probeerde bij te brengen in de ondersteuning van kleinere projecten verspreid over het grondgebied, nu vervangen door de centrale en domineert het park.

Vervalt de participatieve benadering van de SIRIUS project niet anticiperen op de behoeften van de afdeling in het ontstaan ​​van een gesloten vakantiecentrum is geschikt voor meer dan tweeduizend mensen het hele jaar door.

Als voor Greenways en fietspaden, hun interesse in de regionale toeristische instort tegen de stroom tweewekelijkse auto's gericht op de Rousset. Burgers zullen zich moeten aanpassen en begrijpen dat "voor een keer iemand geïnteresseerd is in de landelijke wereld ... het kan niet weigeren" (2).

De ideologie van de groei en de slogan "TINA"

Het bewind van economisme

Een Center Parcs wordt verondersteld om de afdeling te versterken vanuit economisch oogpunt: de uitverkoren opvolger aan het hoofd van de afdeling samen om onwrikbare steun aan P & V op die basis te bieden, als hun belangrijkste taak zelfs uniek. De ontwikkeling van het BBP en de werkgelegenheid zijn de doelstellingen om ze zo essentieel dat er geen discussie is gevoerd over hen. Het gedeelte van de bevolking die deze discussie staat is voorgesteld als bestaande uit groene terroristische verzameld in kleine groepen van ultra ideologen (3). Niets weg gedaan met die valse bewijs kan niet door de besluitvormers en vooral niet de opkomst van het bewustzijn dat zelf het product van een ideologie te worden beschouwd. Er is geen alternatief, investeren, bouwen, beton-, anders inhuren het zou de dood van het grondgebied van zijn! Het doel is niet belangrijk, de belofte van de nummers die te verhogen neemt alle.

"TINA: de hele publieke debat lokale verkozenen hun steunbetuigingen voor het project op basis van dit geloof zijn toegenomen! "(4).

De kunst van het verkopen beloften

Daarom Pierre & Vacances heeft carte blanche om een ​​geweldig verhaal te vertellen. Verkoopspecialist dromen van geluk aan haar klanten, kan het bedrijf haar talenten inzetten om verkozen ambtenaren en de economische actoren van het gebied van dromen. De zaak van de opdrachtgever is een uitstekende marketing boord waarvan nette layout maskeren de zwakte van de zaak ... de ogen van al degenen die overtuigd zijn van tevoren. De Center Parcs Rousset zal niet zoals de anderen! Klanten zullen niet worden opgevangen door het park activiteiten, maar zullen gaan hun vrije budget te besteden in winkels Charolais. Een golf opiniepeiling uitgevoerd door P & V om haar klanten de belofte: als zij in Center Parcs zal Rousset komen met de bedoeling om meer uit. De conclusie is duidelijk: er zal een veelheid van geïnduceerde banen ... sinds heel riskant extrapolatie gemaakt van het gedrag waargenomen in Moselle (5) stelt dat miljoenen euro zal worden besteed uit het veld.

P & V belooft ook dat Center Parcs is een zeer ecologisch materiaal dat het milieu en de biodiversiteit van de plaats zal komen ... en we gewoon vragen om de ontbossing, bitumen, waterverbruik, de voortdurende opwarming van de tropische bubble vergeten , verkeer, etc ...

Een verslag in een enkele kolom

Zelfs in het kader van hun visie econoom voorstanders van het project niet worden geplaatst op een evenwichtige manier. Blind, zien ze slechts één kolom in de balans, dat bestaat uit actieve en vergeet voor kosten en schade veroorzaakt door het project hun beslissing om te zetten. Publieke investering van deze omvang (tientallen miljoenen) is niet neutraal voor de financiële afdeling al gevaarlijk. Geld geïnvesteerd in de Center Parcs in plaats van P & V (6) automatisch falen in andere gebieden die behoefte hebben aan ondersteuning. De return on investment is de bedoeling meer dan twintig jaar. Gedurende deze tijd, verkozen ambtenaren rekenen op de impuls die Center Parcs geven lokale activiteit, het weglaten volledig rekening te houden met het vacuüm gelijktijdig door deze aanslag op de overheidsbegrotingen. Wie zal hen vertellen het aantal banen verloren omdat de nodige druk om te besparen is niet gekomen? Die de negatieve impact van de slechte kwaliteit van internet en mobiele netwerken op bedrijven die actief zijn in landelijke gebieden, die zij zullen moeten de Broadband vele jaren wachten (7) gebrek aan voldoende investeringen afdeling zal meten? (8). De Eldorado van mening dat de beleidsmakers zien deze Vanishes zodra we onze ogen openen voor de donkere kant van het project, de verwoesting die daarmee gepaard gaan.

Egoïsme in het spel

Tuurlijk, Center Parcs genereert winst. Als ze meestal worden geplukt van Pierre & Vacances, er heeft zeker gevolgen voor de directe omgeving van de parken. Deze vormen de basis van een groot aantal steunen die zich manifesteren meer virulentie. Verre van een algemene beschouwing, als burgemeester van een gemeente of een andere gemeenschap in de buurt van president van de steden in de hoop van de fiscale voordelen (9) in zijn voordeel zal vechten voor de oprichting van het vakantiedorp, doen alsof ze vergeten de financiering die al zijn collega's gaat op de afdeling. Ook particuliere economische actoren direct geïnteresseerd in de controles in verband met de aanleg van het park te verkondigen hun steun (10) aan het project door het nemen van gewetenloze alle uitgegeven door P & V in een soort dwingen bedoeld om s vertrekken argumenten ontsnappen op welke manier de kip met de gouden eieren legt. Het publieke debat is grotendeels geleid door deze spelers besloten de kwestie niet te overwegen door de verkeerde kant van de opera bril, die worden georganiseerd in pressiegroepen.

De blindheid met betrekking tot de klimaatcrisis

Center Parcs met de verwoesting van de menselijke ecosysteem verder

Beyond milieu pseudo-pakket dat P & V geeft zijn projecten blijft artificialize ze honderden hectaren natuurlijke gebieden voor commerciële doeleinden te betrekken. De wetlands worden vernietigd of verstoord als de lokale fauna. Aanzienlijke hoeveelheden water gebruikt en de overvloedige ontladingen stromen verstoren, vooral tijdens droogte. De verwarming van recreatieve voorzieningen op het tropische klimaat te simuleren is een wanbeheer van calorieën. CO2 wordt uitgestoten massa tijdens de bouwplaats drijven en continu tijdens de duur van haar activiteiten door middel van geaccumuleerde honderden miljoenen kilometers wordt gedaan door de klanten van de sites te krijgen. (11)

De vrijwillige kiezen van een richting tegengesteld aan de tijd van nood

De winst kan geen moeite met algemene overwegingen, het behoud van de gemeenschappelijke goederen, goed leven populaties. Het bedrijf moet ook blijven wanneer het alarm wordt gegeven op de belangrijkste risico's voor de mensheid veroorzaakt door deze manier van werken op basis van de groei. De toename van het aantal projecten Center Parcs getuigt. Verkozen aan de macht, ongeacht hun politieke label, hebben zich achter dit zelfde ontwerp zeggend dat zijn de markten die richting moeten geven gevoerd. Ze voelen zich dan ook hun werk doen als ze op Useless grote projecten en opgelegd wat de ecologische en sociale gevolgen op de korte of middellange termijn.

De relatie van kunstmatige om natuurlijke dingen

Het creëren van kunstmatige behoeften en de vermarkting van de natuur zijn de basis van de ontwikkeling van industrieel toerisme, dat Pierre & Vacances voorstanders. Alles wordt gedaan om relatie van de mens met zijn omgeving verstoren. Center Parcs beweert afstanden en de seizoenen af ​​te schaffen door het hele jaar subtropische sfeer stranden in de Charolais en de Jura te simuleren. Onder druk van de reclame en marketing is geworteld in deze kunstmatige hersenen en verbeelding tot het punt dat de levensstijl en de consumptie het veroorzaakt worden gezien als normaal. Volgens de huidige projecten, miljoenen mensen die in de buurt van de grote natuurgebieden in de regio Rhône-Alpes zijn waarschijnlijk honderden kilometers reizen om zich te kwalificeren voor de binnenkomst P & V zal verkopen ze in geprefabriceerde natuurgebieden van enkele hectare.

Voor een terugkeer naar authenticiteit

De ontwikkeling van Center Parcs aan het begin van de eenentwintigste eeuw is de weerspiegeling van de vele misstanden die onze samenleving te lijden in de greep van de markten en handelaren. De woorden hebben hun betekenis verloren en taal is misplaatst. Democratische raadpleging van de burgers is eigenlijk alleen dekking die de wil van een oligarchie valideert. Investeringen in de ontwikkeling van een gebied rechtvaardigt grijpen overheidsbegrotingen ten gunste van particuliere bedrijven. Kwaliteit benaderingen van het milieu zijn bedoeld om de privatisering en de vernietiging van voorheen beschermde natuurgebieden te accepteren.

We weigeren Center Parcs en het concept van het toerisme bovengronds en off-tijd om een ​​terugkeer naar meer authenticiteit in onze levensstijl, productie en consumptie te eisen.

Bron: mediapart.fr

Bericht verplaatst door Debbaut


Wat denken jullie ervan?
Natuur en plezier voor iedereen, daar gaat Center Parcs over.
Gebruikers-avatar
Debbaut
Wildwaterbaan
Wildwaterbaan
 
Berichten: 974
Geregistreerd: Vr 27 Feb 2015, 21:01
Woonplaats: Nederland


Terug naar [Center Parcs[ Toekomst Parken & #AquaMundo's

 

© 2009-2019 Aqua Mundo Forum. Alle rechten voorbehouden. Website geproduceerd door Solutsoft Internatonal
Het Aqua Mundo Forum is op geen enkele manier verbonden met Center Parcs, de Pierre & Vacances Center Parcs groep of de joint venture Center Parcs.