Center Parcs Park Bostalsee Fotospecial: Het park algemeen

Wil je alles weten over een Duits park van #CenterParcs ?
Stel die vragen dan hier en ons team en leden geven je snel antwoord, waar het kan.

Moderator: Moderator

Center Parcs Park Bostalsee Fotospecial: Het park algemeen

Sponsor

Sponsor
 

Center Parcs Park Bostalsee Fotospecial: Het park algemeen

Berichtdoor Bram » Vr 05 Jul 2013, 20:28

Afbeelding
Een meer, een glooiend landschap én een groene vogel. Dat is waar Park Bostalsee voor staat, echter, maken deze 3 elementen van Park Bostalsee een goed, gezellig en succesvol Center Parcs-park?

Park Bostalsee is gebouwd in de heuvelachtige omgeving van het Saarland, nabij het meer, of zoals de Duitsers zeggen "am See", van Bostalsee. De cottages zijn glooiend in de heuvelachtige omgeving verwerkt, en helemaal beneden zijn de centrale voorzieningen. Mocht je dus bovenin het park verblijven, bereid je dan voor op een klim- en daaltocht naar de centrale voorzieningen. Wanneer je je in de buurt van de centrale voorzieningen bevind, in de buurt van de steiger, dan kan je genieten van de vele zeilbootjes en andere vaartuigen waar het meer van Bostalsee om bekend staat.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Alles is natuurlijk nageltjenieuw, en dat zie je, beplantingen moeten nog groeien, maar ook is alles op en top verzorgt en zie je dat de natuur nog zijn werk moet doen om er een écht Center Parcs-park van te maken. Nu is alles nog gemaakt door de mens en moet de natuur het verder afronden. Daar moeten nog zeker enkele jaren aan voorbij gaan wil dit enig resultaat hebben. Park Bostalsee kenmerkt zich door mooie hoogteverschillen verdeeld over het hele park, die hoogteverschillen worden ook nog eens benadrukt door de vele trappetjes welke te vinden zijn bij de voetpaden. In het midden van het park is een groot, al bestaand bos te vinden. Geen pas geplante bomen, gewoon een oud en volgroeid bos. Een must have voor de wandelaar en natuurgenieter.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

De vrolijke, maar toch ook in neutrale gekleurde cottages slingeren door het glooiende landschap van het park. De cottages zijn allemaal tegen de berg opgebouwd en geven allen een schitterend uitzicht over het grote meer. Toch is hier te zien dat Sunparks verantwoordelijk is geweest voor de cottages. De cottages zijn niet typisch Center Parcs, of eerder, typisch Jaap Bakema. De welkbekende geschakelde enkelvloers cottages zijn bij Park Bostalsee buitenwegen gelaten. De cottages beschikken over een verdieping en verschillende kleuren aan de buitenzijde. Park Bostalsee is hierin uniek, ondanks dat het niet het eerste Center Parcs-park is met afwijkende cottages, is het wel het eerste park met dit type cottages. Ondanks dat het exterieur niet typisch Center Parcs is, is het interieur wel typisch "verCenterParcs't". Denk daarbij aan luxe en mooie materialen, en dan met name in de Premium en VIP cottages.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

De centrale voorzieningen bij Park Bostalsee zijn niet centraal gelegen, dit in tegenstelling tot andere Center Parcs-parken, de centrale voorzieningen zijn helemaal rechtsonder in het park te vinden. Daar ligt een prachtige Market Dome, verfrissende Aqua Mundo, een zonnig strand en nog wat andere kleine voorzieningen. De Market Dome is wederom uniek in zijn soort, net zoals de Aqua Mundo. Echter, ondanks dat ze uniek in hun soort zijn, zijn ze in tegenstelling tot de cottages wel bijna helemaal Center Parcs. De Market Dome en Aqua Mundo missen alleen wat extra faciliteiten zoals shops en restaurants, verder moet de Aqua Mundo het zonder wildwaterbaan doen maar krijgt het bad er wel een Water Play House en 3 waterglijbanen voor terug.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Tot slot zijn er ook nog vele speeltuintjes en een kinderboerderij aanwezig, eenzelfde als op elk Center Parcs-park te vinden is, alleen dan helemaal nieuw en met dieren die ook nog moeten wennen aan hun nieuwe onderkomen. Die dieren gaan zich prima vermaken op Park Bostalsee, net zoals de gasten, Park Bostalsee is gewoon een top park met een schitterende omgeving. Een must have voor elke Center Parcs-liefhebber!

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Gebruikers-avatar
Bram
Moderator
Moderator
 
Berichten: 6641
Geregistreerd: Ma 31 Aug 2009, 13:47

Re: [Center Parcs Park Bostalsee] Fotospecial: Het park alge

Berichtdoor Cp Rogier » Za 06 Jul 2013, 18:51

Heel geslaagd allemaal en heel veel te doen op het park.
Volg Aqua Mundo Forum ook op:
Afbeelding AfbeeldingAfbeelding
Gebruikers-avatar
Cp Rogier
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12611
Geregistreerd: Za 13 Jun 2009, 10:39
Woonplaats: Overijssel

Re: [Center Parcs Park Bostalsee] Fotospecial: Het park alge

Berichtdoor peer » Za 06 Jul 2013, 23:09

Zo te zien van de foto's een leuk parc .Mischien toch ook maar eens een keer naar toe gaan :)
Gebruikers-avatar
peer
Vaste Aqua Mundo bezoeker
Vaste Aqua Mundo bezoeker
 
Berichten: 1729
Geregistreerd: Zo 26 Sep 2010, 13:25
Woonplaats: Best


Terug naar [Center Parcs] Vragen & Cottages Duitsland

 

© 2009-2019 Aqua Mundo Forum. Alle rechten voorbehouden. Website geproduceerd door Solutsoft Internatonal
Het Aqua Mundo Forum is op geen enkele manier verbonden met Center Parcs, de Pierre & Vacances Center Parcs groep of de joint venture Center Parcs.