Center Parcs sluit speelhal Belgische parken helemaal!!

Wil je alles weten over een Belgisch park van #CenterParcs ?
Stel die vragen dan hier en ons team en leden geven je snel antwoord, waar het kan.

Moderator: Moderator

Center Parcs sluit speelhal Belgische parken helemaal!!

Sponsor

Sponsor
 

Center Parcs sluit speelhal Belgische parken helemaal!!

Berichtdoor Cp Rogier » Di 13 Mrt 2018, 10:32

51bb1886-2392-11e8-981b-1bda5bbf91a4_web_scale_0.3808487_0.3808487__.jpg
51bb1886-2392-11e8-981b-1bda5bbf91a4_web_scale_0.3808487_0.3808487__.jpg (77.07 KiB) 626 keer bekeken


“Center Parcs moet zijn speelhallen voor kinderen helemaal sluiten, in al zijn Belgische parken. Ook de kien- en bingospelletjes moeten stoppen.” Dat stelt de Kansspelcommissie in een brief die ze verstuurd heeft naar het vakantiepark. De brief was gisteravond nog niet aangekomen, maar Center Parcs liet wel weten dat het in afwachting van ‘duidelijkheid’ zijn speelhallen sluit voor het publiek. “En ook de bingospelletjes worden gestaakt.”

De uitbater van de bekende vakantiedomeinen neemt de drastische beslissing na de uitzending in Pano die heel wat stof deed opwaaien. Daarin was te zien hoe er in het vakantiepark De Vosse­meren een ‘speelhal’ voor kinderen was ingericht. Volgens Center Parcs ging het toen “slechts om behendigheidsspelletjes”.

Maar de dag erop stuurde de Kansspelcommissie twee inspecteurs langs, die onmiddellijk de “kinderjackpot” Big Bass Wheel lieten verzegelen. “Per uur kan een kind er 261 euro verspelen. Helemaal in strijd met de kanspelwetgeving, die kinderen verbiedt te gokken, en ook in strijd met de uitzonderingswetgeving voor kermissen die zegt dat kermisattracties enkel aangeboden mogen worden voor kleine prijsjes.”

En daar blijft het niet bij. In een brief die nu door de voorzitter van de Kansspelcommissie verstuurd werd, wordt Center Parcs opgedragen om bijkomende en vergaande maatregelen te nemen. “De speelhal is niet vergund en moet helemaal dicht. Er mogen geen kinderen meer op de gokautomaten spelen. Enkel de flipperkasten en gewone computerspelletjes die de behendigheid van de kinderen testen, mogen in gebruik blijven.”

Center Parcs moet ook stoppen met het aanbieden van het lottospel bingo, ook wel bekend als kienen. “Enkel toegelaten indien ze voor een goed doel of sociaal doel worden georganiseerd. Bingospelletjes of kienavonden als winstgevende activiteit, zijn verboden.”


Nederlandse uitbater


Center Parcs zei gisteren dat het de brief nog niet heeft ontvangen. “Maar we hebben zelf besloten om de speelhal te sluiten en de bingospelletjes op te schorten. We hebben ook aan de Nederlandse onderaannemer die de speelhal uitbaat, gevraagd om de games helemaal te conformeren aan de Belgische wetten.”

Center Parcs heeft in ­totaal drie parken in ons land: De Vossemeren in Lommel, Erperheide in Peer en Les Ardennes in Vielsalm. “Overal waar we de speelautomaten aan­bieden, zullen we die in ­afwachting van het eigen onderzoek sluiten”, zegt woordvoerster Lucia Sanchez

Bron: het nieuwsblad
Volg Aqua Mundo Forum ook op:
Afbeelding AfbeeldingAfbeelding
Gebruikers-avatar
Cp Rogier
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12611
Geregistreerd: Za 13 Jun 2009, 10:39
Woonplaats: Overijssel

Terug naar [Center Parcs] Vragen & Cottages België

 

© 2009-2019 Aqua Mundo Forum. Alle rechten voorbehouden. Website geproduceerd door Solutsoft Internatonal
Het Aqua Mundo Forum is op geen enkele manier verbonden met Center Parcs, de Pierre & Vacances Center Parcs groep of de joint venture Center Parcs.