Kids Watt Academy 2016 op Center Parcs Nordseeküste

Wil je alles weten over een Duits park van #CenterParcs ?
Stel die vragen dan hier en ons team en leden geven je snel antwoord, waar het kan.

Moderator: Moderator

Kids Watt Academy 2016 op Center Parcs Nordseeküste

Sponsor

Sponsor
 

Kids Watt Academy 2016 op Center Parcs Nordseeküste

Berichtdoor Cp Rogier » Do 09 Jun 2016, 13:00

Kids Watt Academy 2016 op Center Parcs Nordseeküste

Afbeelding

Op 3, 4 en 5 juni 2016 was het zover: de eerste Kids Watt Academy vond plaats op Center Parcs Park Nordseeküste. Dit splinternieuwe evenement leert kinderen over de gevolgen van afval in de zee. Zowel de gevolgen voor de dieren, het water, de mens en de natuur zelf. Maar het is geen school idee, maar echt een super leuk evenement dat toevallig ook nog erg leerzaam is! Wij van Aqua Mundo Forum waren er ook bij, en hebben met veel genoegen de vele activiteiten bijgewoond.

Op vrijdag 3 juni werden de kinderen in de middag verwacht, en kregen alle deelnemende kinderen een petje, t-shirt, tas en een warm welkom door de presentator van het evenement, en vele kindervrienden! Zo waren alle Center Parcs mascottes (Orry, Bing, Rep en Woops) aanwezig, en ook 4 mascottes van sponsoren. Na het praatje van de moderator namen Orry en zijn vrienden de show over en voerden ze een aangepast meeleeftheater op over afval (deze hele voorstelling zal binnenkort ook op de website van Aqua Mundo Forum te vinden zijn). Daarna werd er buiten een kampvuur gestookt en mochten alle kinderen met stokbrooddeeg hun eigen mini stokbrood roosteren.

Afbeelding

Afbeelding

Zaterdag 4 juni werden alle kinderen vroeg in de morgen verwacht, en begon het evenement pas echt. De kinderen kregen de gehele dag 6 verschillende workshops, uitgevoerd door de sponsoren. De workshops gingen over uiteenlopende onderwerpen: de hoeveelheid afval in de zee, het effect op de dieren en planten, de kwaliteit van het zeewater en nog veel meer onderwerpen. Het waren in elk geval allemaal erg interessante workshops waarbij de kinderen ook zelf aan de slag konden gaan. Elke workshop duurde 45 minuten, en na twee workshops was er een korte pauze voor de kinderen. Na alle workshops was het dan tijd om lekker te gaan avondeten: ze organiseerden een grote barbecue voor de kinderen. Daarna nog lekker genieten bij het kampvuur en er was een show van een zangeres, van een kinderkoor en van een drumband die drumden op PVC waterpijpjes: erg indrukwekkend! Alle shows zijn snel te vinden op het Aqua Mundo Forum.

Afbeelding

Afbeelding

Zondag 5 juni was er alleen een ochtendprogramma. Hier hadden de kinderen de keus uit één van de drie workshops: een plastic tas knutselen, een kaart knutselen of wadlopen. Na deze workshop kwamen de kinderen nog één keer samen en werd er door de moderator nog het een en ander besproken, waarna de kinderen weer huiswaarts gingen.

Het was in elk geval een erg interessant weekend, waarbij de kinderen ook daadwerkelijk iets geleerd hebben. Daarnaast past het evenement ook heel erg bij Center Parcs en is het mooi om te zien dat er zoveel sponsoren zijn die meegeholpen hebben. Het hele weekend was voor de 150 deelnemende kinderen namelijk kosteloos: ze moesten alleen een soort van sollicitatie motivatiebrief schrijven, en aan de hand daarvan werden de kinderen gekozen.

Ook wij hebben genoten en hopelijk doen jullie dat ook aan de hand van de onderstaande foto's. Hopelijk tot volgend jaar!Op onze website vindt je alle foto's
Volg Aqua Mundo Forum ook op:
Afbeelding AfbeeldingAfbeelding
Gebruikers-avatar
Cp Rogier
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12611
Geregistreerd: Za 13 Jun 2009, 10:39
Woonplaats: Overijssel

Re: Kids Watt Academy 2016 op Center Parcs Nordseeküste

Berichtdoor markieanta » Do 09 Jun 2016, 21:49

Leuk zo aan het wad, blijft toch een mooie omgeving.
markieanta
Wildwaterbaan
Wildwaterbaan
 
Berichten: 696
Geregistreerd: Zo 11 Jul 2010, 19:16


Terug naar [Center Parcs] Vragen & Cottages Duitsland

 

© 2009-2019 Aqua Mundo Forum. Alle rechten voorbehouden. Website geproduceerd door Solutsoft Internatonal
Het Aqua Mundo Forum is op geen enkele manier verbonden met Center Parcs, de Pierre & Vacances Center Parcs groep of de joint venture Center Parcs.