Uitgelicht | Aqua Fun Sunparks De Haan aan Zee heeft een Wild Water RiverGepubliceerd door: Cp Rogier  •  Afdeling: Center Parcs hoofdkantoor
 Aqua Fun Sunparks De Haan aan Zee heeft een Wild Water River

 Aqua Fun Sunparks De Haan aan Zee heeft een Wild Water River

 

Het was al een tijdje bekend dat Park De Haan aan Zee wederom een Wild Waterbaan zou krijgen. De huidige baan was gesloten wegens technische gebreken en bleef daarna 18 jaar dicht. Iedereen die ging zwemmen kon de contouren van de baan nog steeds zien lopen.

 

De vragen van gasten bleven steeds maar komen, waarom de Wild Waterbaan dicht was en of deze niet meer open ging. Ook Aqua Mundo Forum stelde deze vraag, toen Park De Haan aan Zee nog deel uitmaakte van de  Center Parcs familie. Wij kregen toen goed nieuws dat de Wild Waterbaan weer open zou gaan.

 

Het bleef een tijd lang stil, tot we ergens opvingen dat de werkzaamheden gingen starten. Uiteraard spannend, want wat ging er veranderen en wat ging er nieuw komen, of bleef alles gewoon het zelfde. Nee het bleef niet het zelfde en ook de naam zou anders worden. Het is een heel attractieve baan geworden, die een combinatie vormt van een wild waterbaan en een glijbaan. Daarom is de naam dus ook “Wild Water River” geworden omdat het lijkt alsof je door een rivier met verschillende stroomversnellingen glijdt. Bovendien werkt de baan met een verkeerslicht, omdat de breedte van de baan slechts varieert tussen de 1m20 en 1m40.

 

De Wild Water River is ontstaan in de betonnen bedding van de oude baan, die 18 jaar geleden uit gebruik was genomen. Door het hertekenen van het startgedeelte van de baan en het inbrengen van een polyester bekleding ( wat jullie wel kennen van de Center Parcs Wild Waterbanen) werd het traject aangepast. Bovendien werden er een aantal attracties, zoals een watergordijn en een reeks niveauverschillen in de vorm van bulten aan toegevoegd. Ook dat kennen we natuurlijk van de Wild Waterbanen van Center Parcs.  Een goede toevoeging vinden wij want zo krijgt de baan net dat beetje meer.

 

De testen zijn goed en de eerste gasten waren zeer tevreden. De lengte van de baan is 65 meter, er is een hoogte verschil van 5 meter de gemiddelde hellingspercentage is 7,6% en er gaat 1150m³ water per uur door.

 

Volgens ons is het project zeer zeker gelukt. Oordeel zelf en bekijk hieronder de foto’s van verbouwing tot hoe het nu is. Laat ons dan even ook je mening weten op ons forum.

 

Reageren? klik hier om naar het desbetreffende onderwerp op onze Facebook pagina te gaan waar u reacties kunt lezen en uw eigen reactie kunt plaatsen.


Foto's

Instagram

Instagram


 
google-site-verification=aBfHFftLUl69Q93icIxAqnoZHQ3k4jAWE5G3oQv8NyA