Uitgelicht | Avontuurlijk eten bij Fûego Adventure Grill op Center Parcs De KempervennenGepubliceerd door: Cp Rogier  •  Afdeling: Center Parcs De Kempervennen
Avontuurlijk eten bij Fûego Adventure Grill op Center Parcs De Kempervennen

Avontuurlijk eten bij Fuego Adventure Grill op Center Parcs De Kempervennen

 

Het verhaal:

 

Diep in de Zuid-Amerikaanse jungle bevindt zich een mysterieuze vuurtempel. Deze tempel is lang geleden door een oud indianenvolk gesticht om de vuurgeest Atula te aanbidden. Tijdens halve manen werden de offers van gegrild vlees gebracht om rampspoed te voorkomen. De vuurgeest moest volgens de indianen ten alle tijde gunstig gestemd worden door te offeren. Verschillende soorten vlees werden aan zilveren speren geregen en boven een open houtvuur geroosterd. Recentelijk is de tempel, die verdwenen gewaand werd herontdekt. De avonturier Cole Welldun heeft tijdens een van zijn expedities, bij toeval, de volledig overgroeide tempel ingang teruggevonden en heeft de tempel betreden. Van de indianen blijkt geen spoor meer te bekennen maar... is Atula's honger wel gestild?

 

Op zaterdag 21 mei 2016 mochten we het avontuurlijk eten bij Fuego op Center Parcs De Kempervennen uitproberen. Bij binnenkomst stond avonturier Cole Welldun ons al op te wachten. Cole heette ons welkom en gaf ons een plattegrond van de tempel, waarop de tafel vermeld stond die we moesten zoeken. Omdat het nogal donker kan zijn, gaf Cole een lantaarn mee, en een bak popcorn voor het geval we zouden verdwalen en zonder eten kwamen te zitten.

 

 

 

Wat ons direct opviel, het eiland met het koude buffet. Hierin stonden de salades en andere koude versnaperingen klaar, die je vooraf onbeperkt kan nuttigen.

 

 

 

Het voorgerecht:

 

Eenmaal aangeschoven bestelden we ons eerste offer. Dit keer gingen we voor Pan Con Aioli (brood met kruidenboter en aioli geserveerd) en de Nachos Tarantula per 2. Dit is een schaal vol tortilla chips met rundergehakt, overgoten met gesmolten kaas, tomatensalsa, jalapeno-pepers, guacamole en zure room voor 2 personen. En dit was ontzettend lekker! De schaal was goed gevuld, zoveel dat we het niet op kregen. Een echte aanrader!! En zeker voor iemand die een groot offer wil maken.

 

 

 

Het hoofdgerecht: 

 

Voor het hoofgerecht hadden we deze keer de Tournedos Guerrero Duro, met extra gewokte groenten en de Schnitzel Oreja de Elefante met extra champignons. Ook goed aan te bevelen. De Tournedos was zoals die hoort te zijn, super mals. De schnitzel zou nog lekkerder zijn als deze was gebakken in de pan. Nu kwam deze uit de frituur en dat heeft dan weer niet onze voorkeur en gaat tengoede van de smaak.De hoofdgerechten worden geserveerd met friet en aardappelpartjes. Te weinig friet of aardappelpartjes die kan je naar wens bijbestellen zonder kosten. En dan nog de geweldige saladebar! Onbeperkt zonder kosten je salade uitzoeken, super service en erg lekker.

 

 

 

 

 

 

Het nagerecht:

 

Het dessert was deze keer de Armadillo en un Palo en de Banano Desigo en un Palo. Het is zeer aan te raden deze te bestellen, want het is een complete verrassing wanneer deze desserts geserveerd worden. Ze worden namelijk als spies geserveerd en zijn ontzettend lekker!

 

 

 

 

 

Tot slot:

 

Het is een ontzettend leuke eetgelegenheid, vriendelijk personeel die goed hun rol weten te spelen, al moeten we wel zeggen dat je je in een echte vuurtempel bevindt want het was er nogal warm! En het werd naar mate er meer offers werden genuttigd steeds warmer. Fuego's was op het moment dat wij er waren druk bezocht, er was bijna geen tafel meer vrij en is vooral in trek voor bij grote groepen. Wij hebben ervan genoten, en wanneer we weer op Center Parcs De Kempervennen zijn zullen we snel weer bij Fuego's gaan eten.

 

De avond sloten we af met een heerlijke Irish Coffee.

 

 

 

Nu komt natuurlijk bij jullie de vraag op, hadden wij genoeg gehad? Ja, en we hebben niet eens alles op gekregen en we hebben geen friet of iets anders bij hoeven te bestellen. Voldoende van alles!

 

 

Het verschil:

 

Maar wat was nu het verschil met Fuego op De Eemhof? Qua opzet niet heel veel, maar de kaart is wel heel verschillend. Een heerlijke Pinchos Para Dos (mix grill voor 2 personen) op een spies of het nagerecht op een spies dat hadden ze niet bij Fuego op De Eemhof. Dat maakt het juist wel avontuurlijk, je ziet de mensen die het besteld hadden ook direct grijpen naar hun mobiel of fotocamera om het vast te leggen en te delen. Echter in beide Fuego’s misten we wel de traditionele varkenshaas. Voeg deze toe aan de kaart en dan is er naar ieders wens wel iets te vinden om heerlijk te eten.  

 

Alhoewel alles smaakte en naar wens was bij beide versies gaat onze voorkeur uit naar de kaart van Fuego op De Kempervennen. Deze is naar onze mening net iets meer avontuurlijker!

 

 

Einde van ons verslag.

 

Center Parcs De Kempervennen, Albron, Fuêgo Adventure Grill bedankt voor jullie gastvrijheid. Op naar het volgende avontuur!

 

 

 

Wil je reageren? Doe dat dan op ons forum of op onze Facebook!

Reageren? klik hier om naar het desbetreffende onderwerp op onze Facebook pagina te gaan waar u reacties kunt lezen en uw eigen reactie kunt plaatsen.


Instagram

Instagram


 
google-site-verification=aBfHFftLUl69Q93icIxAqnoZHQ3k4jAWE5G3oQv8NyA