Dossier | Center Parcs Nordseeküste Kids Watt Academy 2017Gepubliceerd door: Lars  •  Afdeling: Center Parcs Park Nordseeküste
Center Parcs Nordseeküste Kids Watt Academy 2017

In het weekend van 20 en 21 mei zijn wij van Aqua Mundo Forum afgereisd naar Center Parcs Nordseeküste in Tossens, Duitsland, voor de 2e Kids Watt Academy. Tijdens de Kids Watt Academy staat de impact van het afval in de Duitse noordzee voor de dieren en de natuur centraal. De kinderen leren spelenderwijs meer over de dieren en de natuur, en waarom het afval nou zo schadelijk is hiervoor.

Vrijdag kwamen wij laat in de nacht aan en werden we prima verwelkomt bij de receptie, waarna we onze intrek namen in een 6 persoons comfort cottage. Na een ontspannen maar korte nacht was het tijd voor het ontbijt in de Market Dome. Het ontbijt op park Nordseeküste is erg uitgebreid, met vele soorten sap, broodjes, beleg en verschillende soorten ei en worstjes. Daarna was het dan tijd om naar de kust te gaan, waar de Kids Watt Academy plaatsvindt. In de grote tent worden de algemene bijeenkomsten gehouden, alsmede de gezamenlijke lunches en avondeten. Buiten de grote tent staan verschillende eet- en drinkkramen en zijn er de "forscherstationen" (onderzoeksplaatsen). Hier waren zes verschillende activiteiten waar de kinderen om en om in verschillende groepen aan konden deelnemen.

In de middag was er na de lunch en de 4e onderzoeksronde een grote wadwandeling. Daar werd tevens een wereldrecordpoging ondernomen voor de langste keten op het wad (zie aftermovie die binnenkort verschijnt). Daarna werden de twee laatste onderzoeksrondes gedaan en was er tijd voor avondeten. Na het avondeten konden de kinderen buiten bij twee kampvuren zelf stokbrood roosteren en eten en traden Orry & Friends en de andere mascottes op.

Op de zondag waren er vooral kleine (knutsel)activiteiten te beleven en werden er verschillende verlotingen gedaan. Ook werden alle sponsoren in het zonnetje gezet en werden de activiteiten van zaterdag besproken. Het programma eindigde om 13:00, waarna iedereen weer huiswaarts ging van een druk en ontspannen weekend. Het hele weekend heeft ons heel erg goed bevallen en in het bijzonder ook de gastvrijheid van Kenan Bayazit (Finance Manager) en Christoph Muth (General Manager) van Center Parcs Park Nordseeküste. Tot volgend jaar!

Reageren? klik hier om naar het desbetreffende onderwerp op onze Facebook pagina te gaan waar u reacties kunt lezen en uw eigen reactie kunt plaatsen.


Instagram

Instagram


 
google-site-verification=aBfHFftLUl69Q93icIxAqnoZHQ3k4jAWE5G3oQv8NyA