Center Parcs nieuws | Huisjes gaan in de verkoop op Center Parcs Park ZandvoortGepubliceerd op: dinsdag 6 maart 2018  •  Gepubliceerd door: Cp Rogier  •  Afdeling: Center Parcs Park Zandvoort
Huisjes gaan in de verkoop op Center Parcs Park Zandvoort

Bijna alle 428 vakantiehuisjes staan te koop, zo maakt Center Parcs dinsdag bekend. Ook voor het hotel met 115 kamers en het tropische zwemparadijs wordt een koper gezocht. „We verwachten een opbrengst van circa €140 miljoen. Daarvan steken we €40 miljoen in de renovatie”, zegt Enrico de Koster, regionaal directeur vastgoed bij het Franse moederconcern Pierre & Vacances Center Parcs. Hij vertelt dat zich al geïnteresseerden hebben gemeld.

Schets van de gerenoveerde vakantiehuisjes.

Schets van de gerenoveerde vakantiehuisjes.

? CENTER PARCS

Technisch gesproken verkoopt Center Parcs zelf helemaal niks. Het bedrijf exploiteert en ontwikkelt vakantieparken maar bezit er nagenoeg geen baksteen van. Institutionele beleggers hebben driekwart in handen, tegen een kwart voor particuliere beleggers. „Hun aandeel groeit snel”, zegt De Koster. Van de Zandvoortse huisjes is circa twee derde bestemd voor particulieren. De huisjes gaan €158.000 tot €550.000 kosten. Overigens hebben huisjesbezitters bij Center Parcs recht op een aardig rendement maar niet op een verblijf in hun eigendom.

Het park in Zandvoort is nu nog grotendeels in handen van de Amsterdamse vastgoedman Klaas Hummel, de vroegere zakenpartner van wijlen Willem Endstra. In 2015 stapte hij al uit Center Parcs Port Zélande. Die transactie bedroeg omstreeks €100 miljoen. Center Parcs meldt dat Hummels investeringsvehikel Medebach Park onlangs bovendien 339 vakantiehuisjes en een hotel op Center Parcs Hochsauerland heeft verkocht. Een Franse investeerder betaalde er €81 miljoen voor.

Op Zandvoort zijn ook circa veertig particuliere huisjeseigenaren, vertelde De Koster. Zij hebben de keus tussen verkopen tegen de marktwaarde of meebetalen aan de renovatie. Dat kost hen gemiddeld circa €57.000. En als zij weigeren? De Koster: „Wanneer iemand niet wil renoveren, kunnen we het huisje natuurlijk niet meenemen in het verhuuraanbod. Maar dat is nog nooit gebeurd”.

De Koster benadrukte dat het Zandvoortse vakantiepark altijd keurig is onderhouden. „Maar het is in 1989 gebouwd en dat zie je. We vernieuwen onder meer al het sanitair en de keukens. We gaan ook de huisjesmix aanpassen aan de veranderde markt. Zo bouwen we zespersoons huisjes om naar vip-huisjes voor vier personen. Vakanties worden korter, mensen moeten meer vermaakt worden, het moet luxueuzer.”

Een vernieuwde badkamer in luxe uitvoering,

Een vernieuwde badkamer in luxe uitvoering,

? CENTER PARCS

 

Bron: De Telegraaf


Reageren? klik hier om naar het desbetreffende onderwerp op onze Facebook pagina te gaan waar u reacties kunt lezen en uw eigen reactie kunt plaatsen.


Instagram

Instagram