Center Parcs nieuws | Kids Climate Conference 2016 op Center Parcs Het HeijderbosGepubliceerd op: donderdag 29 september 2016  •  Gepubliceerd door: Cp Rogier  •  Afdeling: Center Parcs Het Heijderbos
Kids Climate Conference 2016 op Center Parcs Het Heijderbos

Kids Climate Conference 2016.

 

Afgelopen weekend, 24 en 25 september 2016 vond op Center Parcs Het Heijderbos voor de vierde keer de Kids Climate Conference plaats. Dit is een initiatief van Center Parcs en het Wereld Natuur Fonds. Ruim 175 kinderen tussen de 8 en 14 jaar uit Nederland en België konden hebben meegedacht over het thema “energie”. Door middel van workshops konden de kinderen hun ideeen uiten hoe er op een goede manier zoveel mogelijk energie bespaard kon worden.

 

Op de zaterdag vond er tevens een dialoog plaats onder leiding van Prinses Laurentien van Oranje, vanuit de Missing Chapter Foundation, en was er natuurlijk plaats voor zang en dans, mede mogelijk gemaakt door o.a. de groep Radio Oorwoud. Presentatoren Arne en Cilla zongen samen met de kinderen bij het vuur. Op de zondag hebben de jonge deelnemers 14 creatieve oplossingen gepresenteerd om zoveel mogelijk energie te besparen, en deze ideeen zullen eind november overhandigd worden aan de Tweede Kamer.

 

Zie hieronder ons fotoverslag!!

 

Wil je reageren? Doe dat dan op ons forum of op onze Facebook!

Instagram

Instagram