Center Parcs nieuws | Opening Wildwaterbaan door Maarten van der Weijden op Center Parcs Park ZandvoortGepubliceerd op: woensdag 25 september 2019  •  Gepubliceerd door: Cp Rogier  •  Afdeling: Center Parcs Park Zandvoort
Opening Wildwaterbaan door Maarten van der Weijden op Center Parcs Park Zandvoort

 

 

Maarten van der Weijden opent gloednieuwe wildwaterbaan

in Center Parcs Park Zandvoort

 

Image

 

 

 

Zandvoort, 24 september 2019 - Na ruim negen maanden bouwtijd heeft voormalig Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden vandaag de gloednieuwe wildwaterbaan van Center Parcs Park Zandvoort geopend. Hij nam vervolgens zélf de proef op de som en heeft de wildwaterbaan, 160 meter lang, in het gezelschap van een groep enthousiaste basisschoolleerlingen uit de omgeving persoonlijk getest.

 

Maarten van der Weijden nam samen met de kinderen eerst de wat ‘rustige’ snelle route van de baan om vervolgens te kiezen voor de snellere route. Hij omschrijft de nieuwe wildwaterbaan als een mooie toevoeging voor het park. “Deze wildwaterbaan is een echte beleving voor het hele gezin. Ook als de één een grotere waaghals is dan de ander, kun je samen er vanaf en ontmoet je elkaar weer in het bad tussen de twee routes.” Voor Mark Giethoorn, directeur van Center Parcs Nederland, is de opening van de windwaterbaan een mooie mijlpaal. “Het is alweer vijftien jaar geleden dat we de laatste wildwaterbaan hebben geopend. Dat was na de nieuwbouw van De Eemhof. Deze nieuwe wildwaterbaan is voor ons één van de hoogtepunten van de omvangrijke vernieuwingen waarmee we op al onze parken bezig zijn.”

 

Wildwaterbaan Park Zandvoort

De vernieuwing van Center Parcs Zandvoort is in volle gang. De vernieuwingen van het hotel en de 116 hotelkamers is inmiddels voltooid. Intussen worden de 430 cottages verbouwd en zullen deze naar verwachting in mei 2020 worden opgeleverd. Giethoorn: “We kregen van veel bezoekers het verzoek om een wildwaterbaan te bouwen. Na een bouwperiode van ruim negen maanden kunnen zij nu ook in Zandvoort over de wildwaterbaan razen.”

 

Door de wildwaterbaan wordt 2,4 miljoen liter water per uur gepompt. De attractie is voorzien van allerlei speciale effecten om de beleving compleet te maken: variërend van waterkanonnen, waterbubbels die rood en blauw kleuren, bruisende watervallen en warme en koude luchtstromen boven het kolkende water.

 

Als eerste ter wereld een wildwaterbaan

In 1986 opende Center Parcs Het Heijderbos. Naast de koepel van het subtropische zwembad bedacht Center Parcs iets nieuws voor haar gasten. Als eerste ter wereld bouwde Center Parcs een wildwaterbeleving aan het zwembad: de geboorte van de wildwaterbaan was een feit. De wildwaterbanen van Center Parcs zijn alle zeventien uniek. Elke wildwaterbaan heeft zijn eigen karakter en de baan in Park Zandvoort is geen uitzondering. Deze is voorzien van een splitsing, zodat bezoekers kunnen kiezen om een nog snellere rit te maken. Tijdens het glijden in de wildwaterbaan komen bezoekers afwisselend langs brede en smalle delen, hierdoor ontstaan spannende stroomversnellingen.

 

Center Parcs uitvinder subtropisch zwemparadijs en wildwaterbaan

Aan het einde van de jaren zeventig introduceerde Center Parcs een nieuw fenomeen: het subtropisch zwemparadijs. Het was geen toeval dat deze uitvinding juist in Nederland is gedaan, waar de gemiddelde jaartemperatuur rond de tien graden schommelt. Piet Derksen, grondlegger van Center Parcs, ontwikkelde een tropische beleving onder een koepel en hierbij hoorde ook een echte wildwaterervaring.

 

Over Center Parcs Europe
Center Parcs Europe - Europa’s grootste aanbieder van korte vakanties - is onderdeel van Pierre et Vacances Center Parcs Group. Al ruim 50 jaar is Center Parcs expert op het gebied van korte vakanties in de natuur, gedurende het hele jaar. Als grondlegger van de korte vakantie dichtbij huis heeft Center Parcs een nieuwe standaard gezet in de recreatiesector, maar wil haar gasten ook in de toekomst blijven verrassen. Dat doet zij door te blijven innoveren en ook in de komende jaren een nieuwe standaard te zetten: in beleving, verblijf en echt even samenzijn. Center Parcs kenmerkt en onderscheidt zich door de talloze activiteiten voor ieder familielid, want het is pas echt vakantie als iedereen het naar zijn zin heeft, dan ben je echt even samen. Center Parcs bezit 27 Europese parken waar in 2017/2018 ruim 4,2 miljoen mensen overnachtten. Het totale aantal accommodaties bestaat uit 16.700 appartementen en cottages in Europa en Center Parcs realiseerde een omzet van 697 miljoen euro. www.centerparcs.nl

 

EINDE PERSBERICHT

 

 


Foto'sInstagram

Instagram