Dossier | Spetteren in de Aqua Mundo van Center Parcs Het HeijderbosGepubliceerd door: Cp Rogier  •  Afdeling: Center Parcs Het Heijderbos
Spetteren in de Aqua Mundo van Center Parcs Het Heijderbos

Spetteren in de Aqua Mundo van Center Parcs Het Heijderbos


Afgelopen weekend was het Aqua Mundo Forum uitgenodigd op het Kids Climate Conference 2014. Dit werd georganiseerd op de manege bij Center Parcs Het Heijderbos. Aqua Mundo Forum zou Aqua Mundo Forum niet zijn om ook een bezoek aan het Aqua Mundo te brengen, want we zijn er toch. Op zondagmiddag, gewapend met fototoestel zijn we dan ook het Aqua Mundo gaan bezoeken. 

En zo zijn we bij de ingang en wat ons dan direct opvalt, is de gelijkenis van de omkleed ruimte met het Aqua Mundo van De Huttenheugte. Beide hetzelfde houtpatroon, wat wij toch wel het mooiste vinden. Snel omkleden want we komen voor het bad zelf.

 


 

Het eerste wat opvalt zijn de bomen, planten en bloemen die je ziet en overal tegen komt. Schitterend gewoon, en dat maakt al een heel duidelijk verschil tussen een zwembad of een Aqua Mundo. Dan snap je wel waarom wij ons Aqua Mundo Forum noemen. Het golfslagbad is groot, mooi en het water is lekker van temperatuur. Er klinkt een tarzan kreet als de golven komen. Helaas zijn de golven niet heel hoog, maar dat mag de pret niet drukken en aan de zijkanten van het bad zie je toch het water opspatten wat leuke plaatjes oplevert.
Bij deze Aqua Mundo kan je ook achter langs het golfslagbad lopen, wat een mooi overzicht geeft over het hele golfslagbad. Als je dat pad volgt kom je uit bij de solariums waar je heerlijk kan ontspannen. Je kan daar ook kiezen om via een trapje naar beneden te lopen, en dan sta je aan de zijkant van het golfslagbad. Hier zie je mensen over de glijbaan voorbij komen. Dit is apart en erg leuk gemaakt, en als je weer omhoog loopt kan je kiezen voor de glijbaan of je gaat naar het buitenbad. Het buitenbad is mooi groot, heeft een waterval en een klein eilandje met een palmboom erop. Het ziet er mooi uit. Achter het eilandje kan je liggen op de bubbelbanken of je stapt uit het bad en dan kom je uit op een grote ligweide. Helaas was deze wel leeg op het moment van ons bezoek, maar je kunt je wel voorstellen dat als het warm is deze dan vol ligt met zonnende badgasten. De ligweide is ook te bereiken zonder nat te worden, je neemt dan de deur bij het binnen/buitenbad en loopt over het bruggetje.

 

 

En als je dan over het bruggetje loopt, stroomt onder je de Wild Waterbaan. Deze heeft de start in het buitenbad, dus als je bent uit gebubbeld of klaar met zonnen, dan kan je lekker via de Wild Waterbaan weer de Aqua Mundo in. Deze Wild Waterbaan begint lekker rustig zoals alle Wild Waterbanen. Je glijd lekker over de obstakels, komt dan een grote bult tegen, die je links of rechts voorbij kan, en als je verder glijd kan je uitrusten op de bubbelbanken. Ben je uitgerust en durf je verder, dan komen we bij het wilde gedeelte. Durf je niet verder, dan kan je rechts de Wild Waterbaan verlaten en kan je het buitenbad inspringen. Wij gaan voor het wilde gedeelte, want het heet niet voor niets een Wild Waterbaan. Alleen is het wilde stuk bij deze versie erg wild, je duikt als het ware een wilde rivier in waar je over verschillende bulten glijd. Aan het eind over de laatste bult spring je in het laatste bad waar je de Wild waterbaan kan verlaten. Bind wel je zwembroek goed vast, want de kans dat die op je enkels zit naar een rit op deze Wild Waterbaan is aanwezig. Als je wilt uitrusten dan kan je over het bruggetje lopen en kom je zo bij 2 whirlpools, wat heerlijk warm van temperatuur is. Hier kan je heerlijk relaxen. 

 

 

Deze Aqua Mundo heeft ook een Koraalbad, wat kort geleden een opknapbeurt heeft gehad. Op ons youtube kanaal http://youtube.com/user/aquamundoforum vindt je ook een leuk filmpje van het Koraalbad, van toen het net vernieuwd was. Je treft er vissen aan in allerlei kleuren maar ook echte haaien en het zeer mooie koraal. Als je deze Aqua Mundo bezoekt vergeet dan zeer zeker niet om het Koraalbad te bezoeken, vergeet niet om je duikbril mee te nemen. Wil je niet nat worden en toch de vissen en het bijzondere koraal zien, dan kun je het trappetje links naast de ingang van het koraalbad nemen. Hier tref je een drietal vensters aan waardoor je al het moois kan zien.

 

 

Na al dat kijken, golven en Wild Waterbanen is er de kans dat je trek krijgt, zo kregen wij ook trek in wat lekkers. Dan is de weg naar Aqua Café & Terras Coconut snel gemaakt. Hier krijg je lekkere hamburgers met of zonder kaas of bacon, en naar wens in een menu. Een lekkere frikandel of kroket of gewoon een frietje is ook mogelijk, maar wil je alleen de dorst lessen met een lekkere frisdrank, of gewoon een lekker ijsje, dan is dat ook mogelijk. Alles nuttigen kan je op het terras waar je uitzicht hebt op het golfslagbad of een stuk van de Wild Waterbaan.


En als je dan weer bent uitgerust en vol energie zit kan je weer verder gaan met het spetter avontuur. Zo zijn wij nog van de familie glijbaan geweest en de grote blauwe glijbaan. Als je van de familie glijbaan gaat kan je, als je dat wilt, nog een etappe van de Wild Waterbaan meenemen. Als je van de grote glijbaan afkomt kan je onder het bruggetje door naar het golfslagbad.

 

 

Voor kleine kinderen is er ook voldoende te doen op het piratenschip of de met water spuitende clown, voldoende speelelementen om de kleintjes zoet te houden.

Voor ons is nu de zondag middag ten einde gekomen, we hebben genoten en veel plezier gehad en zijn richting kleedruimte gegaan.


Wisten jullie trouwens dat deze Aqua Mundo nog een knuffelmuur heeft? Benieuwd waar die zit? Bekijk dan de foto’s die onder dit verslag staan.

Zoals je hier boven hebt kunnen lezen hebben wij van Aqua Mundo Forum ons goed geamuseerd en tevens ook de Aqua Mundo van Het Heijderbos kritisch bekeken voor de AMF Award. Wat daarvan de uitslag is komt later aan de orde. De Aqua Mundo van Het Heijderbos kunnen wij aan iedereen aanbevelen, want wij hebben veel spetter plezier gehad en was het zeker heerlijk verfrissend.

Aqua Mundo Forum Spetterend & Verfrissend

Reageren? klik hier om naar het desbetreffende onderwerp op onze Facebook pagina te gaan waar u reacties kunt lezen en uw eigen reactie kunt plaatsen.


Instagram

Instagram


 
google-site-verification=aBfHFftLUl69Q93icIxAqnoZHQ3k4jAWE5G3oQv8NyA