Persberichten | Sunparks Oostduinkerke trapt het zomerseizoen af met nieuwe horecaconcepten met focus op streekproducten en nieuwe beachbar met bijhorend strandGepubliceerd op: donderdag 8 juni 2023  •  Gepubliceerd door: Cp Rogier  •  Afdeling: Center Parcs hoofdkantoor
Sunparks Oostduinkerke trapt het zomerseizoen af met nieuwe horecaconcepten met focus op streekproducten en nieuwe beachbar met bijhorend strand

PERSBERICHT

 

Sunparks Oostduinkerke trapt het zomerseizoen af met nieuwe horecaconcepten met focus op streekproducten en nieuwe beachbar met bijhorend strand

 

Electrische Tuktuk en integratie van een service robot zorgen voor nog meer beleving

 

Oostduinkerke, 7 juni 2023 – Vanaf juni trekt Sunparks Oostduinkerke nog meer vakantiegangers aan die op zoek zijn naar culinair genot en wateractiviteiten. Een nieuwe beachbar en een nieuw grand café, met een kaart gericht op streek- en Belgische producten zorgt er nu al voor dat er veel nieuwe gasten hun weg weten te vinden naar het park. Ook trekt het park hierdoor meer daggasten.

 

“Sunparks Oostduinkerke aan zee is de uitgelezen uitvalsbasis voor families die graag diverse activiteiten aan de Belgische kust willen uitoefenen. Op slechts 20 minuten wandelen van het strand, verblijft u er in comfortabele vakantiehuizen met eigen tuin, u geniet er van een subtropisch zwembad met glijbaan en golfslagbad; een wellness met verschillende sauna's, baden en massages. En nu uitgebreid met nieuwe culinaire belevingen en een beachbar; is Sunparks Oostduinkerke The place to be in de regio” legt parkdirecteur Caroline Lahou trots uit.

 

Culinaire beleving met Belgische en lokale kwaliteitsproducten

 

Als Oostduinkerke voor velen doet denken aan de badplaats van het garnaalfeest dat traditioneel eind juni plaatsvindt, is het nu bij Sunparks dat je de lekkerste garnaalkroketten proeft. Het nieuwe Grand Café biedt een menukaart waarin lokale (leveranciers en Belgische producten) en seizoensproducten centraal staan. Van de traditionele croque als tussendoortje tot diverse streekgerechten zoals garnaalkroketten, zeetong, mosselen, Belgische steak of entrecôte, .... om af te sluiten met een ijsje gemaakt door de meester-ambachtelijke ijsmaker IJstijd die natuurlijke grondstoffen promoot: verse hoevemelk, verse eieren, boter, Belgische chocolade, zongerijpt fruit,...

 

Ook op de kaart: biologische producten, traditionele en vegetarische gerechten en menu's voor kinderen gericht op gezondere impulsen. Een uitgebreide wijnkaart biedt wijnen per glas en ook Belgische wijn.

 

“We hebben goed geluisterd naar de verwachtingen van onze bestaande gasten en hebben een strategische keuze gemaakt om in te zetten op uitbreiding van de culinaire beleving voor onze gasten. Hierbij trekken we duidelijk de kaart van Belgische en lokale kwaliteitsproducten, tevens willen we onze gasten verder verrassen met een hedendaagse presentatie.” verduidelijkt Johan Revets, Director Catering, Retail & Projects van Center Parcs.

 

Kenneth Tournoy, Catering & Retail Manager Sunparks Oostduinkerke “Ik ben heel blij dat mijn team en ik de kans hebben gekregen mee te werken aan de verschillende gerechten. Door onze creativiteit de loop te laten gaan hebben we veel gewerkt met lokale en streekproducten en hebben we ons verder toegespitst op het verbeteren van onze presentatie van de gerechten. We gaan onze gasten echt verrassen met een menu dat ze tot nu toe nog niet kenden bij Sunparks.”

 

Een nieuw strand en reuze waterplezier de hele zomer lang

 

Aan het meer is het lekker vertoeven aan de nieuwe beachbar met een volledig nieuw aangelegd strand. De fontein in het meer geeft een rustig en verfrissend gevoel. Beachvolleyballen, waterparkactiviteiten, elektrische bootjes, waterfietsen, zelfs vissen, hier komt het kustvertier letterlijk naar de gasten. En voor de zonnekloppers die hun zonnecrème zijn vergeten zorgt er een slimme en gratis zonnecrème dispenser dat ze hun huid kunnen beschermen.

 

De beachbar is voor iedereen toegankelijk en zal een uitgebreid aanbod aan cocktails, leuke vibes en streetfoodgerechten serveren.

 

Elektrisch tot in de bediening

 

Vanaf deze zomer gaat een knalroze elektrische tuktuk door het park rondrijden met ijs, wafels, frisdranken. Zodra het weer frisser wordt, zullen warme soep, warme hotdogs en glühwein aangeboden worden.

 

In het restaurant zal Charlie, de nieuwe service robot, de bediening helpen om meer tijd te kunnen spenderen aan service voor onze gasten. De kinderen beleven ook veel plezier met deze speelse service robot.

 

Samen met de service robot, zullen een zestigtal medewerkers deze zomer de gasten vertroetelen in de horecaafdeling. Daarnaast zorgen andere medewerkers voor het comfort van de vakantiegangers die daar verblijven: receptiepersoneel, schoonmaak, groendienst,… goed voor meer dan 350 personeelsleden.

 

De natuur in de omgeving ontdekken met alpacas

 

Om echt van de Belgische kust te genieten, is een wandeling in de duinen onmisbaar. Vergezeld door vier alpacas’s, wordt zo’n wandeling voor altijd onvergetelijk. Bij Kathleen die de Alpaca Farm uitbaat, kunnen de gasten een mooie wandeling in de duinen boeken. Alpaca's zijn van nature echt nieuwsgierig! Ze vinden het gewoon leuk om te zien wat er aan de hand is. Voor kinderen zijn zo’n wandelingen leerrijk en inspirerend.

 

En voor wie meer wil…

 

Sunparks Oostduinkerke aan zee ligt vlakbij Nieuwpoort en Koksijde. In de omgeving zijn tal van uitstappen mogelijk. Van een dagje zandkastelen maken op het strand tot een boeiende trip in de historische Westhoek. De Tourist Guide op het park helpt je graag verder met het plannen van de uitstap.

 

Over Sunparks

 

Sunparks is onderdeel van Groupe Pierre & Vacances Center Parcs, Europa’s grootste aanbieder van vakanties dichtbij. Inmiddels worden 29 parken geëxploiteerd in Europa, waaronder vijf Center Parcs parken en twee Sunparks parken in België. www.sunparks.be

 

 

EINDE PERSBERICHT


Foto'sInstagram

Instagram


 
google-site-verification=aBfHFftLUl69Q93icIxAqnoZHQ3k4jAWE5G3oQv8NyA