Dossier | Uit de oude doos!! De vele gekomen, en niet gekomen verbouwingen op De HuttenheugteGepubliceerd door: Cp Rogier  •  Afdeling: Center Parcs De Huttenheugte
Uit de oude doos!! De vele gekomen, en niet gekomen verbouwingen op De Huttenheugte

Een artikel uit de oude doos en hét artikel wat Aqua Mundo Forum op de kaart heeft gezet.

 

De Aqua Mundo van De Huttenheugte heeft al diverse verbouwingen achter de rug. In de toekomst vinden er waarschijnlijk nog meer verbouwingen plaats. Maar in dit artikel nemen we je mee terug naar alle gekomen en niet gekomen verbouwingen en uitbreidingen van de Aqua Mundo van De Huttenheugte!

 

In het jaar 1984 had Center Parcs plannen om de Aqua Mundo van De Huttenheugte eens goed aan te gaan pakken. Zo hadden ze in 1984 plannen om er een 25 meterbad te bouwen, met een aanliggende stroomversnelling. Deze verbouwing is er uiteindelijk ook gekomen, en het resultaat mag er zijn. Zo kan je op onderstaande plattegrond zien, dat naast het 25 meterbad de bufferkelders bevinden, tevens bevinden daar ook de pompenkelders. En als je er zwemt moet je ook maar eens kijken vlak na de ingang van de stroomversnelling. Daar bevind zich namelijk een luik, die toegang biedt tot de bufferkleder en de pompenkelder. Die buffer- en pompenkelder dienen overigens voor het rondpompen en het verwarmen van het water van het 25 meter bad, en voor de stroomversnelling. Tevens zie je dat de stroomversnelling allemaal netjes is omringd met keien. Verder hebben ze in 1984 het Kinder-Doe-Bad gebouwd. Dat is tie zien tegenover de ingang van het 25 meter bad.

Toen in 1988 was De Huttenheugte weer toe aan een grote verbouwing. En dat was namelijk de wildwaterbaan, aangezien de wildwaterbaan in Het Heijderbos een groot succes was (ondanks dat die gedeeltelijk verdeerd was gebouwd), moest De Huttenheugte er ook een krijgen. Center Parcs heeft destijds 2 ontwerpen laten maken, het grootste verschil tussen die 2 is dat het 1e ontwerp een familieglijbaan had en het 2e ontwerp helaas niet. Zoals jullie hieronder zien was de vorm van het 1e ontwerp van de wildwaterbaan lekker speels. Zo startten je bovenin (boven op de tekening). En ging je eerst een aardig stuk binnenlangs. Vervolgens kwam je in de grot, en gleed je weer door naar buiten. Deze grot had trouwens geen glijbaantje zoals de huidige grot. Vervolgens glijdt je buiten nog een stuk, maak je een grote U-Bocht. En je glijdt verder over een redelijk lang kronkelend riviertje. Je maakt een scherpe bocht naar links en je gaat naar binnen, vervolens maak je weer een bocht naar rechts. En je glijd met diverse bochtjes naar beneden in het eindbad. De Wildwaterbaan start, en gaat ook een stuk verder binnen, gaat vervolgens naar buiten en weer terug naar binnen. Z’n volgorde zien we in geen enkele Aqua Mundo terug. De start van de wildwaterbaan lijkt op die van Erperheide. Je ziet er namelijk ook een familieglijbaan lopen, rechts startten de wildwaterbaan in een apart bad, en links startten de familieglijbaan. En deze kwam dus ook weer uit in het opvangbad in de wildwaterbaan. Maar helaas, deze uitbreiding is er nooit gekomen. Hoe leuk die ook is, met een misschien wel leukere wildwaterbaan en een familieglijbaan. De uitbreiding is er waarschijnlijk niet gekomen omdat Center Parcs het te duur vond. Helaas is het niet anders, maar gelukkig hebben ze een alternatief bedacht.

En dat is het huidige wat er nu ligt. Zoals je ziet start de wildwaterbaan linksonder op de tekening en loopt die een stuk buitenlangs. Vervolgens ga je via een glijbaantje de grot in en uit, en je komt binnen uit. Je glijdt verder over de bekende ‘’hobbels’’, en je komt in het opvangbad terecht. En als je rechts kijkt, dan zie je daar ‘’zwembadbar’’ staan. Dusja De Huttenheugte had vroeger in het 25 meterbad ook een bar.

Verder  vond er op De Huttenheugte in het jaar 1988 nog een grote wijziging plaats. En dat was het plaatsen van de grote glijbaan. Deze stamt uit het jaar ook uit het jaar 1988, en is hieronder op deze tekening te zien. Naast het golfslagbad, zo zie je dat de glijbaan in een mooi 8tje loopt.

En dan gaan we nu verder naar de laatste grote verbouwing in De Huttenheugte. Als we kijken naar de bouwtekening dan zien we een uitbreiding van het Kinder-Doe-Bad. Dat werd zeer goed onder handen genomen, en het bestaat uit verschillende delen. Waaronder een deel dat je naar buiten kunt lopen via de grot. Maar helaas is dat deel af gezet met een hekwerk, omdat anders de kleintjes wegliepen.

Maar in 1997 is dus ook het buitenbad erbij gekomen. De grot buiten is 1 van de grootste wijzigingen in het buitenbad. Verder is er ook nog een glijbaan bij gekomen, de korte groene glijbaan.

Zoals je ziet heeft De Huttenheugte al aardig wat verbouwingen achter de rug. In de toekomst komen er vast nog wel verbouwingen, maar verwacht voorlopig geen ingrijpende dingen. Voornamelijk worden er meer dingen van natuursteen, en er wordt misschien in de toekomst nog eens een attractie bij geplaatst. Maar we zien wel wat De Huttenheugte ons in de toekomst brengt. Wil je reageren over de verbouwingen die de Aqua Mundo van De Huttenheugte rijk is. Kijk dan in dit topic. Mocht je nog meer tekeningen willen zien, of nog grotere tekeningen. Dan kan je e-mailen naar bram@aquamundoforum.nl.

 

Bron tekeningen: Gemeente Coevorden


Reageren? klik hier om naar het desbetreffende onderwerp op onze Facebook pagina te gaan waar u reacties kunt lezen en uw eigen reactie kunt plaatsen.


Instagram

Instagram


 
google-site-verification=aBfHFftLUl69Q93icIxAqnoZHQ3k4jAWE5G3oQv8NyA