Uitgelicht | Uitgelicht: De Aqua Mundo van De Eemhof: De heropbouwGepubliceerd door: Cp Rogier  •  Afdeling: Center Parcs De Eemhof
Uitgelicht: De Aqua Mundo van De Eemhof: De heropbouw

Menig Center Parcs liefhebber zal zich het jaar 2000 nog wel herinneren, het was namelijk het jaar dat op De Eemhof zowel de Market Dome als de Aqua Mundo door brand werden verwoest. Twee jaar later ging de Aqua Mundo alweer open, in deze uitgelicht zullen jullie lezen hoe dat ging.


Kort samengevat
Center Parcs De Eemhof werd in 1980 gebouwd, en was het zesde park van Center Parcs, de voorgangers waren: De Lommerbergen, Het Vennenbos, Het Meerdal, De Huttenheugte en De Berkenhorst.
Op 23 mei 2000 ontstond er een erg hevige brand en gingen zowel de Market Dome als de Aqua Mundo verloren. Door problemen met de verzekering mocht de Market Dome niet worden heropgebouwd, dit werd dus een volledig niew concept: de Market Square. De Aqua Mundo mocht wel gewoon indoor blijven dus was het noodzakelijk dat deze zo snel mogelijk werd heropgebouwd.
De Deadline was 1 jaar. Helaas was dat niet haalbaar dus kon de Aqua Mundo twee jaar later weer open. Hoe dezen ze dit toch zo snel? Want laten we eerlijk zijn, het is geen kleine constructie.


De heropbouw
Architectenbureau ANSSP kreeg de opdracht om de Aqua Mundo terug op te bouwen, hun deadline was 1 jaar.


Hier zie je duidelijk de constructie van het gebouw en de stroomversnelling, dit is de eerste fase van de bouw. De bovenste foto is van een iets hoger stadium.

Het zwembad is voor de grootste delen al uitgegraven en de staalconstructie van het dak wordt afgewerkt.

Hier zie je al de natuursteen van de stroomversnelling en het opvangbad voor de familieglijbaan. Aan de rechterkant moet de natuursteen nog worden aangebracht.

De Punt van het dak, zowel langs binnen als langs buiten.

4700 m2 glas wordt geplaatst.

En ziehier het resultaat!

Elke Aqua Mundo mag wel iets unieks hebben, dus ook die van De Eemhof. Hier zie je de Flow Rider die getest wordt. Ernaast is vermoedelijk een foto te zien van een decoratief element dat wordt geplaatst/afgewerkt.

Een Spa mag niet ontbreken, dus hier zie je het buitenbad van de Spa die aan de Aqua Mundo grenst.

De Dakconstructie vanaf de Market Square.

En nu een luchtfoto van het huidige complex, met de Turbo Twister.

Gebruikte materialen

  • Acht stuks spanten
  • 87 ton staalconstructie
  • 4700 m2 glasdaken
  • 1800 m2 vliesgevels, ramen en deuren

Woordje van dank
Dit is een artikel dat al dankzij een andere gebruiker op het forum stond, het artikel is volledig herschreven en hier en daar aangepast. Ik wil de oorspronkelijke plaatser bedanken voor het fotomateriaal en de informatie.
Ook kun je extra foto's zien, deze zijn ook van een andere gebruiker. Alle rechten voor de foto's naar de oorspronkelijke eigenaars!


Reageren? klik hier om naar het desbetreffende onderwerp op onze Facebook pagina te gaan waar u reacties kunt lezen en uw eigen reactie kunt plaatsen.


Foto'sInstagram

Instagram